Wij zijn RDW erkend en kunnen uw kenteken voor uw landbouwmachines verzorgen. 

 

Enkele weetjes over de registratie- en kentekenplicht:

 • De maximale snelheid op de openbare weg is ten allen tijde 40 km/u! Dus ook voor trekkers die als sneller dan 25 km/u worden geregistreerd.
 • Indien er voor 40 km/u wordt gekozen bij registratie moet het voertuig ‘duurzaam begrensd’ zijn. (44 km/u is dan echt de max.)
 • Aanhangers waarmee sneller dan 25 km/u wordt gereden hebben kentekenplicht.
 • Aanhangers of getrokken machines met een witte volgplaat mogen max 25 km/u.
 • Het nummer van de witte volgplaat dient overeen te komen met een kentekenplaat van één van de trekkende voertuigen van het bedrijf, respectievelijk de eigenaar.
 • Na ontvangst van het kentekenbewijs dien je de verzekeraar op de hoogte stellen.
 • Na ontvangst van het kentekenbewijs kunt u kentekenplaten bestellen.
 • Kentekenplaat is leverbaar in 3 maten (52x11, 34x21 en 21x14)
 • Voertuigen vóór 1 januari 1978 mogen donkerblauwe platen voeren.
 • 1 kentekenplaat op de achterzijde is voldoende.
 • De kentekenplaat moet goed leesbaar zijn en mag niet worden afgeschermd.
 • Voor bestaande voertuigen is kentekenverlichting niét verplicht.
 • Indien er een kentekenplaat is gemonteerd is de LRV driehoek niet meer nodig. (Hij blijft wel toegestaan en draagt ook bij aan betere zichtbaarheid.)
 • Voertuigen die sneller dan 40 km/u kunnen, hebben een tachograafplicht bij niet-agrarisch transport, zowel bij beroepsvervoer als eigen vervoer.
 • De keuringsfrequentie wordt 4-2-2, d.w.z. een nieuw voertuig na 4 jaar en aansluitend 2-jaarlijks aanbieden.
 • Voor landbouwvoertuigen die harder willen rijden dan 25 km/u geldt, naast de registratieplicht, dat ze een kentekenplaat moeten hebben.
 • Vanaf 1-1-2025 geldt voor alle landbouwvoertuigen een kentekenplicht.

 

 Bij vragen kunt u contact met ons opnemen.

 

Belangrijke links:

> Fedecom beslisboom landbouwvoertuigen registratie- en kentekenplicht

> Vragenboom RDW

> RDW registratie (dit moet u zelf doen!)

 

Vragen of Kentekenplaat bij ons aanvragen

  kenteken Beslisboom Fedecom Schema 40 1 small

bedrijfsprofiel longMechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong is sinds 1996 gevestigd aan de Beijerscheweg 53 in Stolwijk. Wij zijn een bedrijf dat zich richt op de mechanisatie van de veeteelt-, akkerbouw- en loonbedrijven en de groensector door middel van verkoop, onderhoud en reparatie van tractoren en machines. Doordat wij een breed scala aan dealerschappen in ons beheer hebben, kunnen wij u altijd een passende machine, onderdeel of oplossing bieden. 

Mechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong
~ Vertrouwen in de toekomst ~

Met een goed uitgeruste ruime werkplaats en deskundige monteurs zijn wij uitstekend in staat onderhoud en reparaties te verrichten aan alle machines die wij verkopen. U kunt contact met ons opnemen om een onderhoudsbeurt of een reparatie in te plannen voor uw trekker. Klik op 'Lees meer' voor een uitgebreid overzicht van onze werkplaatsdiensten.

Ook op uw eigen locatie kunnen wij u van dienst zijn door middel van onze volledig uitgeruste servicewagens. Een servicewagen is namelijk voorzien van: (las)aggregaat, compressor, gas en zuurstof, hydraulische slangenpers, standaard onderdelen en andere gereedschappen. Zo kunnen wij uw machine of trekker repareren, ook onderweg.

winkel-en-showroom

GEZIEN DE HUIDIGE CORONA MAATREGELEN: GRAAG BELLEN OF Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OM EEN BESTELLING TE PLAATSEN.

Wij beschikken over een magazijn met een modern en volledig beheersysteem, alsmede een winkel met gangbare onderdelen voor de agri-business zoals: schoenen, laarzen, scheppen, bezems, schrikdraad, speelgoed en skelters.

Wij hebben een grote verscheidenheid aan nieuwe onderdelen standaard op voorraad liggen, tevens bieden wij ook toegang tot een onlineshop met een assortiment van zo'n 500.000 artikelen. Voor meer informatie over A.C.A. Online Onderdelen, klik hier.

Mocht u op zoek zijn naar een bepaald artikel kunt u altijd even contact met ons opnemen.

 

Contact opnemen met het magazijn

  

ACA Bandenwagen

Wij hebben enkele eigen producten zoals de ACA Uitschuifas, ACA Acrobaatkar, ACA Bandenwagen en de ACA Veekar. Stuk voor stuk blinken ze uit in doordachte eenvoud en hun solide constructie. Ook kunnen wij een product op maat voor u produceren, zoals een nieuwe klep of bodem voor uw kipper.

Klik op Lees meer om een fotogalerij en overzicht van alle eigen constructies te bekijken.

 

Wij dragen zorg voor uw stalinrichting bij nieuwbouw, aanbouw of aanpassingen van uw stal. Wij gebruiken robuuste GEA voerhekken, boxbedekking en ligboxafscheidingen. Deze onderdelen hebben hun kwaliteit bewezen en zijn inmiddels in vele stallen te vinden. Ook kunnen wij de plaatsing van Ato stalgordijnen voor u realiseren. Met Agrilight verlichting kunt u uw stal verlichten met LED TL buizen met minstens 50.000 branduren. Een belangrijk onderdeel van de stalinrichting betreft de mestschuiver, wij kunnen een roosterschuifsysteem plaatsen of u op weg helpen met een mestrobot.

Verder hebben wij een ruim aanbod in drinkbakken, koeborstels, Kraiberg rubbermatten, koematrassen en mestmixers maar wij kunnen ook rondpompsysteem (antivorst) of een mestscheider voor u installeren. Ook voor diverse stalventilatoren bent u bij ons aan het juiste adres!  

Wij leveren Massey Ferguson tractoren en verreikers, zowel nieuw als gebruikt. U kunt onze actuele voorraad machines op de website bekijken, maar u kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als u een specifieke machine zoekt. Wij kunnen samen met u tot een scherpe prijs komen waarbij de inruil van oude machines mogelijk is.

Jaarlijks investeert Massey Ferguson vele miljoenen in de ontwikkeling van nieuwe techniek. Dat vertaalt zich in vooruitstrevende en verrassende innovaties. Uitgangspunt van alles is en blijft dat de eindgebruiker efficiënter kan werken en een lagere kostprijs kan realiseren. Dit resulteert in vaste en herkenbare kernwaarden van Massey Ferguson producten: een laag brandstofverbruik, een hoge capaciteit, hoge betrouwbaarheid en een duurzame investering.

Wij zijn dealer van Branson Compacttractoren uitermate geschikt voor manages, voetbalverenigingen en gemeentewerken. Branson is een degelijk Zuid Koreaans merk dat zich met meer dan 15 jaar ervaring op de Europese markt heeft bewezen. Branson heeft een uitgebreid aanbod compacttractoren die erg gunstig geprijsd zijn met een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding.

Branson tractoren zijn beschikbaar in verschillende klasses vanaf 21 PK oplopend tot 74 PK. Wij hebben al meerdere Branson tractoren geleverd.

Wij zijn dealer van Thaler knikladers, Thaler heeft een complete lijn knikladers met en zonder telescooparm. Wij kunnen uw Thaler kniklader ook uitrusten met diverse bakken, palletlepels en andere uitbreidingen. Kom eens langs om een Thaler kniklader te bekijken of vraag vrijblijvend naar een offerte. 

In relatief korte tijd is Thaler uitgegroeid tot de op drie na grootste fabrikant van knikladers in Europa. Door de verscheidenheid aan modellen en de mogelijkheid tot levering van individuele aanbouwwerktuigen kan aan bijna elke klantenwens worden voldaan. Dat is de grote kracht van Thaler. 

 

Wij richten ons ook op de inkoop en verkoop van diverse landbouwmachines, van acrobaat tot en met zoutstrooier. Wij kunnen zorg dragen voor vrijwel elke machine die benodigd is voor uw agrarische onderneming. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht voor Schouten bemestingmachines. 

Van veel merken hebben wij brochures klaarliggen, waarmee wij u gelijk een goed beeld kunnen geven van de betreffende machine.

U kunt bij ons terecht voor SaMASZ maaiers, schudders en harken. Deze kwalitatieve hooibouwmachines onderscheiden zich van de concurrentie door hun solide constructie en zijn doorgaans aanzienlijk lager geprijsd dan de concurrentie. Neem contact met ons op voor meer informatie over hooibouwmachines.

Bij ons kunt u terecht voor BvL voermengwagens en BvL kuilvoersnijders. Deze machines met uniek robuust dubbelmes-systeem hebben een glad en exact snijvlak om kuilvoerdichtheid te behouden. Diverse kuilsnijders tot 3,6m3 en voermengwagens tot 24m3 zijn leverbaar.

Bekijk hier het volledige aanbod BvL V-Mix en V-Load machines

Wij zijn officieel dealer van Kymco quads. Kymco heeft een vernieuwd aanbod tot 500 cc heavy duty quads.
Kymco quads zijn uitermate geschikt voor het boerenleven en scherp geprijsd. 

Kymco ATV serie overzicht:

 • Kymco MXU 300 T3B: 2x4 CVT met achteruit, 4-takt, 270cc, injectie en vloeistofkoeling, differentieel, lier, trekhaak, tweezitter, 60 km/u, bagagerek, degelijke machine
 • Kymco MXU 465i: 4x4 CVT met achteruit, 4-takt, 440cc, vloeistofkoeling, bagagerek, lier, trekhaak
 • Kymco MXU 550i: 4x4 CVT met achteruit, 4-takt, 500cc, vloeistofkoeling, lier, trekhaak
 • Kymco MXU 700i: 4x4 CVT met achteruit, 4-takt, 700cc, vloeistofkoeling, lier, trekhaak, 45 km/u.

Bekijk een compleet overzicht: Aanbod Kymco Quads

Om uw tuin of gazon goed bij te houden zijn de juiste tuin- en parkmachines van groot belang. In onze showroom hebben we machines staan voor consumenten tot heavy duty professioneel gebruik. Onze belangrijkste merken op dit gebied zijn: Echo, Makita, Grasshopper, Iseki en Cub Cadet - Alko.

Of u nu een loopmaaier, zitmaaier, kettingzaag, onkruidbestrijder of bladblazer zoekt, u bent bij ons aan het juiste adres. Kom eens bij ons langs voor een passend koopadvies. Tevens dragen wij zorg voor het onderhoud en reparatie aan deze machines. 

Wij hebben diverse machines om uw erf en machines bij te houden. Hierbij kunt u denken aan warm&koud water hogedrukspuiten, wij voeren de merken Makita en Kent. Makita hogedrukspuiten tot 230 V en Kent tot 380 V. 

Ook hebben wij een uitgebreid aanbod van veegmachines, van geduwde radiaalveegmachines tot grote veegmachines met lepelinsteek en driepuntsaansluiting. 

Tevens kunnen wij deze machines onderhouden en reparaties uitvoeren.

Sinds 1 januari 2015 is de wetgeving op het gebied van dieselopslagtanks veranderd. Er gelden veel strengere milieu- en veiligheidsvoorschriften voor de opslag van diesel. Bovendien moeten uw tank én de bijbehorende tankinstallatie vanaf ook KIWA-gecertificeerd zijn. Wij kunnen u verschillende dieselopslagtanks leveren.

Jaarlijks wordt er op steeds grotere schaal landbouwmachines en -apparatuur gestolen. Wij kunnen uw voertuigen beveiligen door middel van Kiwa SCM gecertificeerde startonderbrekers en Regent Track & Trace volgsystemen. Een goed volgsysteem hoeft geen vermogen te kosten, u heeft al een Track & Trace systeem vanaf €165,-.

Regent Track & Trace Webshop

 

Flyer Regent Track&Trace

U kunt inloggen op uw Regent Track & Trace systeem via onze Home pagina.

Wij voeren de volgende merken: